Science of Happi

View all

The Planet’s Lungs: Happi x One Tree Planted

Maggie Sause @ Mar 09, 2022

Every Happi purchase plants one tree, and together, we can help the world breathe just a little easier.

That’s because trees help clean the air we breathe, and cleaner air improves quality of life and supports biodiversity. And because everyone deserves to breathe fresh, unpolluted air, we’ve partnered with One Tree Planted to aid in reforestation efforts where they’re needed most by planting a tree for each Happi Air Purifier purchased.  

Truly nature’s HEPA filter, trees absorb harmful pollutants through their leaves and bark, and release clean oxygen for us to breathe. They absorb pollutant gases like nitrogen oxides, ozone, and carbon monoxide, and sweep up particles like dust and smoke, too. Most importantly, they help offset the increasing levels of carbon dioxide caused by deforestation and fossil fuel combustion — helping reduce the effects of climate change.

That’s not all trees do, either. They filter the water we drink, prevent harmful erosion, absorb harmful carbon from the atmosphere, provide key ingredients for 25% of all medicines, and provide homes for over 80% of the world's terrestrial biodiversity. Heck, they even held our childhood swings and inspired Shel Silverstein’s seminal work.

The sustainable tree farming partnership of One Tree Planted also helps provide meaningful work and resources for other communities, making a positive social impact around the world

 



← Go Back

KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER KNOWLEDGE IS POWER